Forbrukslån

Forbrukslån er kanskje det beste lånet du kan ta opp når du vil gjøre noe som kanskje ikke her helt normen eller helt standard. Når du gjør noe som alle andre gjør så finnes det mekanismer for å dekke disse ønskene. Alle kjøper seg hus, så det finnes huslån. De fleste kjøper seg en bil, om dette er elbil eller bensinbil så finnes det billån. Har du lyst til å pusse opp hjemme så koster dette noe, men det er vanskelig å finne egne lån for oppussing. Du må da vanligvis ta opp mer penger på huset. Penger låst inn i huslån over 10 eller 20 år blir veldig dyrt. Det finnes heller ingen gode løsninger på lån til folk som vil dra på ferie eller bare kose seg. Har man behov for penger innen en viss tid er det ofte kredittkortet som blir brukt. Kredittkortet er ikke en god løsning på kortere kapitalbehov.

Forbrukslån for privatpersoner

Vi søker ofte etter forbrukslån og mange spør seg om det er mulig å ta opp forbrukslån flere ganger og om det kun er privatpersoner som har lov til å ta opp forbrukslån. Du kan i første omgang ta opp så mange forbrukslån banken tillater deg å ta opp. Det er ingen lovbestemt grense på forbrukslån, og bankene har en tendens til å la folk ta opp et par hvis de har god økonomi og betjeningsevne. Det viktigste å få med seg når du tar opp usikrede lån av denne typen er at du plikter å opplyse om alle lån som du allerede har. Skattemeldingen blir oppdatert en gang i året, så det er mange muligheter til å bruke skattemeldinger som ikke er oppdaterte på en slik måte at du ikke får frem din totalgjeld. Det er med andre ord ikke lov å si at man ikke har gjeld når man har gjeld for å få så mye gjeld som mulig.

Forbrukslån for bedrifter

Det finnes et hav av mennesker der ute som har tenkt på å starte sin egen bedrift. I Norge er det over 500.000 mennesker som har lyst til å starte sin egen bedrift, men mange av disse har ikke penger til å gjøre nettopp dette. Hva skal de da gjøre? Det beste er nok å snakke med venner og familie. Ut av alle som har lyst til å finne på noe er det kun 10% som velger og faktisk gjøre noe. Dette står det respekt av. Det er ikke så lett å starte uten at man har støtte, og da spesielt økonomisk støtte.

Det finnes ikke i dag en løsning som med korrekthet kan kalles forbrukslån for bedrifter. Dette mest fordi et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Men, selv om banken ikke tar sikkerhet i noe du eier må du stille opp som sikkerhet. Hadde banken lånt til en bedrift og ikke tatt sikkerhet ville de ikke fått noe av selskapet om det hadde gått konkurs.

About the author

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *