Folkefinansiering

Et par kjente grep i forretningslivet for å kunne få inn penger når de trengs er to konsepter som kalles factoring og kassakreditt. Factoring er når en bank gir deg pengene som du allerede har fakturert til noen andre med en gang, så tar heller banken risikoen med å vente på at selskapet skal betale disse pengene. Du har jo fått pengene så kunden din betaler da pengene til banken enn til deg.

Den andre måten å få tilgang til penger på ganske raskt er ved å spørre banken om du kan få en kreditt på bedriftskontoen din. Dette betyr at du får lov til å trekke en konto i minus, innenfor en gitt grense. Du kan med andre ord bruke mer penger enn du har i håp om at du får mer penger senere.

Folkefinansiering

Er du på jakt etter penger til din ide så kan det være greit å søke andre steder enn de mer tradisjonelle stedene for penger. Få vil gi ut penger, så folkefinansiering har blitt veldig populært. Mange personer gir deg litt penger for en del av selskapet eller for å gi litt støtte. Velger du å heller låne penger kan du blant annet søke forbrukslån.